Během cuketové sezóny často přemýšlíme, co s nimi ještě tak vymyslet. Věřím, že tenhle recept si zamilujete. Za mě asi vůbec nejlepší způsob zpracování cukety! Je to neskutečně chutné plnohodnotné jídlo s využitím zcela běžných surovin.
Suroviny
- 1 větší cuketa
- 200 g quinoy
- 1/2 vaničky tvarohu
- 3 vejce
- 2 stružky česneku
- jarní cibulka
- hrst ředkviček
- větvička řapíkatého celeru
- strouhaný sýr do 20 % tuku nebo cottage
- kurkuma
- sůl
- pepř
- uzená paprika
Postup
Cuketu nastrouhat, lehce prosolit, nechat “vypotit” a vymačkat přebytečnou vodu. Smíchat s uvařenou quinoou, tvarohem a vejci. Přidat prolisovaný česnek, pokrájenou jarní cibulku, řapíkatý celer a plátky ředkviček. Můžete přidat ještě nastrouhaný nízkotučný sýr nebo cottage. Vše dobarvit kurkumou, dochutit solí, pepřem a uzenou paprikou. Kdo má rád ostřejší, může přidat i chili. Směs důkladně promíchat, aby se chutě krásně spojily a zapékat cca 45 min na 180 °C.