Polévka plná vitamínů, antioxidantů a díky přidanému šmakounovi také bílkovin, je přesně to, co v chladných podzimních dnech potřebujeme. Nejen že zahřeje, ale hlavně dokonale zasytí.
Suroviny
- 2 větší červené řepy
- 1 větší mrkev
- celer
- 2 brambory
- 2 hrsti krájeného červeného zelí
- 1/2 plechovky rajčat nebo rajský protlak
- 1 balení šmakouna mexiko
- 2 – 3 bobkové listy
- nové koření
- pepř
- olivový olej
- zeleninový vývar DIETESSE-3
Postup
Na olivovém oleji lehce orestujeme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme koření a zalijeme rajčatovým protlakem (nebo rajčaty z konzervy) a vývarem. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme nejprve brambory na kostičky a po chvilce zelí. Dále vaříme až do změknutí brambor. Do již hotové polévky nastrouháme šmakouna a přímo na talíři pak můžeme dozdobit nízkotučnou zakysanou smetanou nebo jogurtem.