Díky vitamínům z mrkve a pomerančů jsou to asi ta nejzdravější linecká srdíčka (kolečka, hvězdičky nebo cokoliv dalšího vás napadne) na světě! I Vánoce si přece můžeme užít zdravě. 💕
Suroviny
- 2 větší mrkve
- 1 žloutek
- 2 vrchovaté lžíce ghí
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- trocha vanilkové esence
- pár kapek pomerančové šťávy
- nízkokalorický džem DIETESSE-3
Postup
Mrkev nejprve nastrouhejte najemno a poté rozmixujte do hladka spolu s ghíčkem a vaječným žloutkem. Měli byste takto získat hladké pyré, dle potřeby můžete případně průběžně ředit trochou vody. K takto vzniklému pyré přidejte pomerančovou šťávu a postupně přidávejte mouku, aby vzniklo vláčné nelepivé těsto. Pokud se těsto stále příliš lepí, přidejte více mouky. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte odležet v lednici. Těsto vyválejte, vykrájejte a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 20 – 30 minut dle typu trouby a vlhkosti těsta. Po vychladnutí promažte marmeládou a slepujte. Nebojte se kromě klasické jahodové vyzkoušet i jiné příchuti marmelád. Můj tajný tip, který skvěle pasuje právě na tyto linecké, je pomerančová.