Voňavé skořicové sušenky

Vůně skořice k Vánocům neodmyslitelně patří. Při pečení těchto sušenek se vám přesně tahle příjemná vůně rozline celým domovem.

Suroviny

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 3 PL celozrnné špaldové mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 3 PL másla nebo ghí
  • 1 PL arašídového másla
  • 1 ČL skořice
  • 2 – 3 PL medu
  • dle potřeby trochu vody nebo mléka

Postup

Vločky rozmixujeme do hladka a přidáme zbylé sypké suroviny. Přidáme máslo (nebo ghí) a arašídové máslo a všechny suroviny důkladně propracujeme. I zde můžeme použít mixér. Je potřeba, aby těsto bylo opravdu kompaktní. Nakonec přidáváme postupně med tak, aby se těsto dokonale spojilo. Dle potřeby můžeme trochu naředit vodou nebo mlékem. Hotové těsto necháme chvíli odpočívat v lednici, a poté vyválíme na tloušťku cca 0,5 cm. Z těsta můžeme vykrajovat libovolné tvary nebo použít razítka na sušenky. Sušenky vyskládáme na plech, potřeme skořicovou vodou a pečeme na 170 °C 20 – 30 minut. Je dobré je při pečení hlídat a jak začnou zlátnout, vytáhnout.