Myslíte, že nejde vytvořit cukroví bez cukru, navíc plné bílkovin a zdravých tuků? Zkuste kokosky bez cukru. Jsou zdravé, snadné a chutnají skvěle!
Suroviny
- 4 bílky
- špetka soli
- 150 g strouhaného kokosu
- 100 g xylitolu
Postup
Bílky se špetkou soli vyšleháme na nízké otáčky nad parní lázní až do tuhého sněhu. Poté postupně vmícháme za stálého šlehání xylitol. Po zašlehání sundáme z parní lázně a opatrně vmícháme kokos. Lžičkou nebo zdobičkou tvarujeme na plech kokosky. Z uvedeného množství vyjdou 2 plechy. Pečeme na 140 °C 20 – 30 minut dle typu trouby. Jakmile kokosky zrůžoví, jsou hotové. Necháme vychladnout při pokojové teplotě.