Řeřicha působí sice nenápadně, ale má v sobě ohromnou sílu. Díky vysokému obsahu vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek bývá označována za jednu z nejzdravějších rostlin vůbec. Řeřichu si můžete navíc snadno pěstovat doma klidně celý rok.
Suroviny (na 2 porce)
- 4 vařená vejce
- 2 svazky ředkviček
- balení řeřichy
- piniové oříšky
- olej olivový nebo ořechový
- sůl
- pepř
- případně lžička medu nebo čekankového sirupu
- 1 lžíce jablečného octa
Postup
Natvrdo uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Očištěné ředkvičky nakrájejte na plátky a připravte si omytou řeřichu. Na pánev dejte lžíci oleje a na něm orestujte piniové oříšky. Nechte zchladnout. Připravte si zálivku z oleje a octa, přidejte sůl, pepř a případně doslaďte medem nebo sirupem. Zálivku nalijte na salát a ozdobte praženými piniovými oříšky.