Zapékaná pohanka s cuketou

Pohanka je velmi prospěšná pro lidský organismus. Je bohatým zdrojem nejrůznějších minerálů a vitamínů. Nejdůležitější látkou je rutin, který zlepšuje vstřebávání vitamínu C a má příznivý účinek na cévy.

Suroviny

  • 250 g pohanky
  • 250 g cukety
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • kousek celeru
  • 8 rajčátek
  • 2 vejce
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Postup

Pohanku necháme odmočit a krátce povaříme do poloměkka. Cuketu nakrájíme na čtvrtkolečka, rajčátka na půlky a cibuli a česnek najemno. Mrkev a celer nastrouháme. Pohanku scedíme, promícháme s připravenou zeleninou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a důkladně promícháme. Směs vložíme do vymazané zapékací mísy, polijeme vodou nebo vývarem a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Pak rozšleháme vejce, osolíme je a přelijeme jimi směs. Dopečeme do ztuhnutí vaječné krusty.