Dokážete si představit dezert, který je plný čokolády, ovoce a zároveň je dokonale lehký? Pokud ne, určitě vyzkoušejte tenhle!
Suroviny
- 3 lžíce ghí
- 80 g vysokoprocentní hořké čokolády
- 100 g mletých nebo rozmixovaných ořechů
- 3 bílky
- 2 žloutky
- 1–2 lžíce stéviového sladidla PECVA
- 2 broskve
- máslo nebo kokosový olej na vymazání
- mleté ořechy na vysypání
- strouhaný kokos nebo kousky čokolády na ozdobu
Postup
Nejdříve si vymažeme formu tukem a vysypeme mletými ořechy nebo kokosem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Broskve umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Připravíme vodní lázeň, nad kterou rozpustíme ghí a čokoládu. Po rozpuštění odstavíme z tepla. Nameleme ořechy a k lehce vychladlé rozpuštěné čokoládě je přimícháme. V jedné míse vyšleháme žloutky se sladidlem do světlé pěny, v druhé míse vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Vyšlehané žloutky i bílky postupně vmícháme k čokoládové
směsi. Těsto vlijeme do připravené formy. Povrch pokryjeme měsíčky broskví, posypeme kokosem, případně kousky hořké čokolády. Pečeme přibližně 30 minut.