Další ze série obědů s přípravou do 20 minut a zároveň důkaz, že i jídlo plné zeleniny může být chutné a vydatné.
Suroviny (na 4 porce karbanátků)
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 středně velké uvařené červené řepy
- 2 vajíčka
- 4 PL celozrnné mouky nebo ovesných vloček
- stroužek česneku
- sůl
- pepř
Postup
Smícháme mleté hovězí maso, nahrubo nastrouhanou uvařenou řepu, vajíčka a mouku (nebo vločky). Osolíme a opepříme. Z „těsta“ vytvoříme placičky, které pečeme asi 30 – 40 minut na 180 °C.
Suroviny (na 4 porce pyré)
- 500 g brokolice (čerstvé nebo mražené)
- 2 větší brambory
- sůl
Postup
Brambory nakrájené na kousky a růžičky brokolice uvaříme v osolené vodě do změknutí. Vodu slijeme a uvařenou zeleninu rozmixujeme.