Už jste někdy zkoušeli zahustit polévku tvarohem? Ne? Tak to zkuste s touhle petrželovou a nebudete toho litovat!
Petržel je cenným zdrojem řady vitamínů, ale podporuje i detoxikaci.
Suroviny
- 0,5 kg petržele
- 0,5 l zeleninového vývaru (zeleninový bujón bez soli)
- 1/2 vaničky měkkého tvarohu
- 1 lžička kari
- špetka muškátového oříšku
- sůl a pepř
- lehce opražená slunečnicová, dýňová nebo lněná semínka na ozdobu
Postup
Petržel si pokrájíme na menší kousky a vaříme v zeleninovém vývaru, nebo lehce osolené vodě do změknutí (cca 15 minut). Rozmixujeme do jemného krému, vmícháme tvaroh, koření, sůl a pepř, zamícháme, a ještě krátce povaříme, aby se nám chutě hezky spojily. Krémovou polévku servírujeme se semínky.