Batátový dort s pomeranči

Batáty patří mezi významné zdroje např. vápníku nebo betakarotenu. Dále obsahují vitamíny B6 a C, draslík a rostlinné steroly, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi.

Suroviny

NA KORPUS
  • 400 g uvařených batátů
  • 80 g pohankové mouky
  • 3 vejce
  • lžička skořice
  • lžička kypřícího prášku bez fosfátů
  • 2 lžíce sladidla PECVA
  • kokosový olej a trocha pohankové mouky na vymazání a vysypání formy
NA KRÉMY
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 1 sáček pudinku SLIMBEL SYSTEM čokoláda a pomeranč
  • 1 sáček kakaa APINAT (najdete v portfoliu NATURHOUSE)
  • 1 lžíce sladidla PECVA
  • šťáva a kůra z poloviny BIO pomeranče

Postup

Batáty uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a rozmixujeme spolu s ostatními surovinami pro přípravu korpusu. Vzniklé těsto vylijeme do dortové formy vymazané olejem a vysypané moukou. Pečeme asi 25 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Kontrolujeme špejlí. Mezitím si připravíme krémy. Větší polovinu tvarohu smícháme se sáčkem pudinku SLIMBEL SYSTEM, kakaem APINAT a vyšleháme hladký tuhý krém. Do zbývající části tvarohu nastrouháme pomerančovou kůru, vymačkáme šťávu z pomeranče a dosladíme sladidlem PECVA. Po vychladnutí korpus potřeme nejprve čokoládovým krémem a necháme ztuhnout v lednici. Nakonec potřeme celý dort pomerančovým krémem a ozdobíme plátky pomerančů nebo např. pekanovými ořechy.