Bulgur s tempehem a kapustičkami

V tomhle pokrmu najdete kombinaci snad všech existujících chutí – sladkou, slanou, kyselou, i hořkou. Vše se dokonale doplňuje a kombinace je to naprosto geniální. Sama bych nevěřila, ale vyzkoušejte a uvidíte sami!

Suroviny

  • celozrnný bulgur
  • marinovaný tempeh
  • růžičková kapusta
  • mrkev
  • celer
  • granátové jablko
  • ghí
  • sůl
  • pepř
  • uzená paprika

Postup

Na pánvi rozehřejeme 2 PL ghíčka, přidáme sůl, pepř, uzenou papriku a vyskládáme půlky kapustiček. Po chvíli přidáme kousky celeru a mrkve a zprudka orestujeme. Další mrkev naškrábeme na nudličky a přidáme až po chvíli. Zeleninu pak podusíme pod pokličkou cca 5 minut. Mezitím zalijeme celozrnný bulgur horkou vodou a necháme odstát cca 3 minuty. Pak ho přidáme k zelenině na pánvi i se zbylou vodou a ještě chvilku dusíme. Do hotové směsi zamícháme na kostičky nakrájený tempeh a na talíři vše dozdobíme jadérky granátového jablka.