Čokoládové brownie s broskvemi

Dokážete si představit dezert, který je plný čokolády, ovoce a zároveň je dokonale lehký? Pokud ne, určitě vyzkoušejte tenhle!

Suroviny

  • 3 lžíce ghí
  • 80 g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 100 g mletých nebo rozmixovaných ořechů
  • 3 bílky
  • 2 žloutky
  • 1–2 lžíce stéviového sladidla PECVA
  • 2 broskve
  • máslo nebo kokosový olej na vymazání
  • mleté ořechy na vysypání
  • strouhaný kokos nebo kousky čokolády na ozdobu

Postup

Nejdříve si vymažeme formu tukem a vysypeme mletými ořechy nebo kokosem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Broskve umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Připravíme vodní lázeň, nad kterou rozpustíme ghí a čokoládu. Po rozpuštění odstavíme z tepla. Nameleme ořechy a k lehce vychladlé rozpuštěné čokoládě je přimícháme. V jedné míse vyšleháme žloutky se sladidlem do světlé pěny, v druhé míse vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Vyšlehané žloutky i bílky postupně vmícháme k čokoládové
směsi. Těsto vlijeme do připravené formy. Povrch pokryjeme měsíčky broskví, posypeme kokosem, případně kousky hořké čokolády. Pečeme přibližně 30 minut.