Jahody jsou bohaté na vitamín C, betakaroten, vápník a hořčík. Pomáhají detoxikovat čistící orgány a odvádět nadměrné množství zadržovaných tekutin z těla.
Suroviny
- jahody
- zralé avokádo
- 5 sáčků kakaa APINAT (najdete v portfoliu NATURHOUSE)
- pár kapek stéviového sladidla PECVA (najdete v portfoliu NATURHOUSE) nebo čekankového sirupu
- plechovka bio kokosového mléka
- vanilkový extrakt
- 1 lžíce šťávy z čerstvého citronu
- drcená konopná semínka na posypání
Postup
Jahody omyjte, rozkrájejte na kostičky. Na přípravu čokoládového mousse krému vydlabejte dužinu
z jednoho avokáda, přidejte jednu lžičku vanilkového extraktu, pár kapek sladidla PECVA nebo čekankového sirupu a lžíci citronové šťávy. Posypte kakaem APINAT, budete potřebovat cca 2 sáčky. Mixujte do hladka. Na kokosovou šlehačku si připravte kokosovou dužinu ukrytou
v plechovce mléka bez siřičitanů a emulgátorů, vložte ji do mixéru a opatrně přilévejte po troškách kokosovou vodu a přidejte 3 sáčky kakaa APINAT. Průběžně mixujte. Za použití malého množství vody z plechovky se vytvoří napěněná kokosová šlehačka. Pokud použijete vody více, vytváříte mléko. Na dno sklenice dejte vrstvu čokoládového mousse krému, na něj navršte jahody a na závěr přidejte šlehačku. Můžete přidat trochu skořice na dozdobení a posypat konopným semínkem.