Karbanátky s červenou řepou a bramborovo-brokolicovým pyré

Další ze série obědů s přípravou do 20 minut a zároveň důkaz, že i jídlo plné zeleniny může být chutné a vydatné.

Suroviny (na 4 porce karbanátků)

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 středně velké uvařené červené řepy
  • 2 vajíčka
  • 4 PL celozrnné mouky nebo ovesných vloček
  • stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Postup

Smícháme mleté hovězí maso, nahrubo nastrouhanou uvařenou řepu, vajíčka a mouku (nebo vločky). Osolíme a opepříme. Z „těsta“ vytvoříme placičky, které pečeme asi 30 – 40 minut na 180 °C.

Suroviny (na 4 porce pyré)

  • 500 g brokolice (čerstvé nebo mražené)
  • 2 větší brambory
  • sůl

Postup

Brambory nakrájené na kousky a růžičky brokolice uvaříme v osolené vodě do změknutí. Vodu slijeme a uvařenou zeleninu rozmixujeme.