Krémová petrželová polévka

Už jste někdy zkoušeli zahustit polévku tvarohem? Ne? Tak to zkuste s touhle petrželovou a nebudete toho litovat!

Petržel je cenným zdrojem řady vitamínů, ale podporuje i detoxikaci.

Suroviny

  • 0,5 kg petržele
  • 0,5 l zeleninového vývaru (zeleninový bujón bez soli)
  • 1/2 vaničky měkkého tvarohu
  • 1 lžička kari
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř
  • lehce opražená slunečnicová, dýňová nebo lněná semínka na ozdobu

Postup

Petržel si pokrájíme na menší kousky a vaříme v zeleninovém vývaru, nebo lehce osolené vodě do změknutí (cca 15 minut). Rozmixujeme do jemného krému, vmícháme tvaroh, koření, sůl a pepř, zamícháme, a ještě krátce povaříme, aby se nám chutě hezky spojily. Krémovou polévku servírujeme se semínky.