Bramborový salát nemusí být rovnou kalorická bomba, kterou si budete vyčítat ještě několik dnů po Vánocích. Zkuste letos odlehčenou verzi.
Suroviny (na 4 porce)
- 500 g brambor
- 2–3 vejce uvařená natvrdo
- 150 ml zeleninového vývaru bez soli DIETESSE.3
- 1 malá červená cibule
- 3 nakládané okurky
- 150 ml bílého jogurtu do 3 % tuku
- lžíce dijonské hořčice
- nasekaná petrželka
- pepř
- špetka soli
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup
Brambory uvařte ve slupce v zeleninovém vývaru DIETESSE.3. Oloupejte a pokrájejte na kostky. Vajíčka, cibuli a okurky nakrájejte na malé kousky a přidejte k bramborám. Zlehka promíchejte s jogurtem a hořčicí. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Hotový salát nechte odležet v chladu.