Podzimní salát s pečenou dýní

Přiznám se, že saláty u nás, asi jako u většiny z vás, frčí hlavně na jaře a v létě. Na tenhle s dýní je ale ten pravý čas právě teď!

Suroviny

  • 1 menší dýně hokaido
  • 2 střední červené cibule
  • cherry rajčátka
  • třešničky mozzarelly
  • dýňová semínka
  • směs salátů (polníček, ledový salát, čekanka…)
  • Na zálivku: olivový olej, dýňový olej, med nebo čekankový sirup

Postup

Dýni a cibule nakrájejte na měsíčky, dejte je péct do trouby na cca 15 minut na 200 °C do změknutí. Mezitím smíchejte olivový olej, dýňový olej a med nebo čekankový sirup zhruba ve stejném poměru – množství zvolte podle množství zeleniny. Do mísy dejte směs salátů, cherry rajčata pokrájená na poloviny, třešničky mozzarelly, přidejte opečenou dýni a cibuli, dochuťte zálivkou a ozdobte dýňovými semínky.