Přiznám se, že saláty u nás, asi jako u většiny z vás, frčí hlavně na jaře a v létě. Na tenhle s dýní je ale ten pravý čas právě teď!
Suroviny
- 1 menší dýně hokaido
- 2 střední červené cibule
- cherry rajčátka
- třešničky mozzarelly
- dýňová semínka
- směs salátů (polníček, ledový salát, čekanka…)
- Na zálivku: olivový olej, dýňový olej, med nebo čekankový sirup
Postup
Dýni a cibule nakrájejte na měsíčky, dejte je péct do trouby na cca 15 minut na 200 °C do změknutí. Mezitím smíchejte olivový olej, dýňový olej a med nebo čekankový sirup zhruba ve stejném poměru – množství zvolte podle množství zeleniny. Do mísy dejte směs salátů, cherry rajčata pokrájená na poloviny, třešničky mozzarelly, přidejte opečenou dýni a cibuli, dochuťte zálivkou a ozdobte dýňovými semínky.