POLÉVKA Z PODZIMNÍ ZELENINY

V receptu využiješ sezónní zeleninu, která je typická pro období konce léta a začátku podzimu. Určitě vyzkoušej!

Suroviny:

  • patizon
  • dýně
  • cuketa
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • petrželka
  • olivový olej nebo ghí
  • sůl

Postup:

Patizon oloupej a nakrájej na kostičky. Dýni očisti a s cuketou nakrájej taky na kostičky. Na oleji orestuj nadrobno nakrájenou cibuli a 2 stroužky česneku. Jakmile cibule zezlátne, přidej zeleninu. Krátce společně orestuj, přidej vodu nebo vývar (můžeš použít bujón bez glutamátu Dietesse-3) a vař do změknutí. Po uvaření dochuť majoránkou a petrželí a rozmixuj dohladka. Jemně osol.