Řeřichový salát s vajíčky a ředkvičkami

Řeřicha působí sice nenápadně, ale má v sobě ohromnou sílu. Díky vysokému obsahu vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek bývá označována za jednu z nejzdravějších rostlin vůbec. Řeřichu si můžete navíc snadno pěstovat doma klidně celý rok.

Suroviny (na 2 porce)

  • 4 vařená vejce
  • 2 svazky ředkviček
  • balení řeřichy
  • piniové oříšky
  • olej olivový nebo ořechový
  • sůl
  • pepř
  • případně lžička medu nebo čekankového sirupu
  • 1 lžíce jablečného octa

Postup

Natvrdo uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Očištěné ředkvičky nakrájejte na plátky a připravte si omytou řeřichu. Na pánev dejte lžíci oleje a na něm orestujte piniové oříšky. Nechte zchladnout. Připravte si zálivku z oleje a octa, přidejte sůl, pepř a případně doslaďte medem nebo sirupem. Zálivku nalijte na salát a ozdobte praženými piniovými oříšky.