Perníčky jsou jedna z nejoblíbenějších vánočních klasik, která na svátečním stole rozhodně nesmí chybět!
Suroviny
- 1,5 hrnku špaldové mouky
- 2 ČL perníkového koření
- 1 ČL skořice
- 1 vejce
- 1 PL kokosového nebo olivového oleje
- 3 – 5 PL medu
- 1 bílek na potření
- oříšky / semínka / kokos / čokoláda / sušené ovoce na zdobení
Postup
Smíchejte mouku a koření. Přidejte vejce a tuk a postupně, dle konzistence těsta, přidávejte med. Vypracujte těsto, které se nebude lepit a půjde dobře vyválet, podle potřeby přidejte mouku nebo med. Na plech dejte pečící papír. Těsto nechte chvíli odpočinout a poté vyválejte na plát vysoký cca 0,5 cm a vykrajujte perníčky. Perníčky potřete bílkem a zdobte dle libosti. Pečte na 180 °C cca 5 minut, aby perníčky neztvrdly.