Studená polévka z červené řepy

V horkých letních dnech dokonale osvěží a navíc i dodá potřebnou dávku vitamínů a minerálů.

Suroviny:

  • 0,5 – 1 litr vývaru (použij klidně bujón bez glutamátu Dietesse-3)
  • 2 červené řepy
  • 1 salátová okurka
  • 1 kyselá okurka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • kopr
  • kefír
  • 1 vejce

Postup:

Dvě větší oloupané červené řepy uvař ve vývaru a vše nech vychladnout. Po vychladnutí nastrouhej nahrubo společně s oběma okurkami. Přidej 2 stroužky česneku, sůl a pepř. Nakonec přidej pokrájený čerstvý kopr a zalij kefírem. Ozdob vařeným vejcem, suchary FIBROKI, popřípadě třeba zelenými microgreens.