Vejce v masovém župánku

Nakoupili jste mleté maso a teď přemýšlíte, co s ním? Zkuste tentokrát místo nudné sekané nebo karbanátků něco o chlup lepšího.

Suroviny

  • 400 – 500 g mletého hovězího (nebo krůtího) masa
  • hrst čerstvého špenátu
  • 4 vejce
  • sůl a pepř
  • oblíbené bylinky
  • olivový olej
  • 2 – 4 suchary FIBROKI

Postup

Vajíčka uvařte natvrdo. Maso dochuťte solí a pepřem, smíchejte s nadrobno nasekaným špenátem a rozdělte na 4 díly. Na potravinářské fólii rozválejte rukou díl masa, na něj položte vajíčko a pomocí fólie vajíčko zabalte do masové směsi. Suchary FIBROKI rozdrťte válečkem. Ke vzniklé “strouhance” přidejte sůl, pepř a bylinky a obalte v ní masové koule. Koule dejte na plech s pečícím papírem, potřete je olivovým olejem a pečte na 180 °C dozlatova. Podávejte se zeleninovým salátem.