Zapečená cuketa s quinoou

Během cuketové sezóny často přemýšlíme, co s nimi ještě tak vymyslet. Věřím, že tenhle recept si zamilujete. Za mě asi vůbec nejlepší způsob zpracování cukety! Je to neskutečně chutné plnohodnotné jídlo s využitím zcela běžných surovin.

Suroviny

  • 1 větší cuketa
  • 200 g quinoy
  • 1/2 vaničky tvarohu
  • 3 vejce
  • 2 stružky česneku
  • jarní cibulka
  • hrst ředkviček
  • větvička řapíkatého celeru
  • strouhaný sýr do 20 % tuku nebo cottage
  • kurkuma
  • sůl
  • pepř
  • uzená paprika

Postup

Cuketu nastrouhat, lehce prosolit, nechat “vypotit” a vymačkat přebytečnou vodu. Smíchat s uvařenou quinoou, tvarohem a vejci. Přidat prolisovaný česnek, pokrájenou jarní cibulku, řapíkatý celer a plátky ředkviček. Můžete přidat ještě nastrouhaný nízkotučný sýr nebo cottage. Vše dobarvit kurkumou, dochutit solí, pepřem a uzenou paprikou. Kdo má rád ostřejší, může přidat i chili. Směs důkladně promíchat, aby se chutě krásně spojily a zapékat cca 45 min na 180 °C.